‘Gebruik maken van het natuurlijke ritme van de Nederlandse taal’ is voor mij de basis van mijn poëzie.

‘Gewoon meevloeien met gedachten die binnenstromen’ zou een andere omschrijving zijn om weer te geven hoe ‘de muze’ mij tot schrijven van gedichten voert. En als je mijn teksten leest, voor jezelf of luidop, dan word je gewaar dat het geheel een reeks van eenvoudige formuleringen is, gestoffeerd met kleurrijke beelden, soms eigen-aardige vergelijkingen en gekruide bijvoeglijke naamwoorden.

De ritmische schrijfregels zorgen voor een afwisselende bladspiegel en de afbrekingen van de schrijflijnen (enjambementen) zorgen er dikwijls voor dat woordengroepen soms een dubbele betekenis veroorzaken afhankelijk van de klemtoon en/of de gerichtheid van de lezer zelf.

Voor wie het vloeiende geheel van mijn zinnen of teksten doorheeft, vormen deze op het eerste gezicht soms ongewone/rare poëzie-tekstengeen enkel probleem: gewoon doorlezen, jezelf laten meeslepen

je doet het door het niet te doen

De energiebeweging die ontstaat doet het werk voor wie er zich kan aan overgeven… zoals de basisregel van Tai Chiquan vooropstelt.

Liefde is… geruisloos aan de voeten van je dromen liggen denken hoe je dichter bij de tenen van je ziel kan komen kruipen zonder in de stilte van je eigen ik verstrikt te raken… ruisloos voelen.

Bekijk gedicht

 
         
 


Dichtbundels

Telkens 21 gedichten rond een bepaald thema of met een eenzelfde invalshoek. De losbladige teksten zijn daardoor te gebruiken als lees-of decoratiemateriaal tegen de muur, op een commode of in een kader.

BEKIJKEN

   


Portretgedichten

BEKIJKEN

 
               
 


Kortjakjes

… zijn korte stukjes doordenkende poëzie…

BEKIJKEN

   


Driepunters

Geef drie woorden of woord-begrippen op en daar bouw ik een gedicht rond.

BEKIJKEN

 
               
 


Spotgedichten

zonder remmen durven scheuren door de bochten, klinkt het niet dan botst het…

BEKIJKEN

 


Poezia español/
Deutche Poesie

BEKIJKEN

 
 
 


Langgedichten

BEKIJKEN

 


English Poetry

BEKIJKEN

 
 

 

Nieuwe bundel:

'Langgedichten'

Een kleurrijke verzameling van 15 langgedichten

(vanaf augustus 2009)

 

      Iets heel apart is de bundel 

                  'Qi' 

21 gedichten geschreven tijdens Tai Qi seminaries (F)